Scopul workshop-urilor

Scopul workshop-urilor

Scopul workshop-urilor (2)

Scopul workshop-urilor

Prin intermediul acestor workshopuri se dorește aducerea unui plus la nivelul de educație nutrițională al comunității.

Deoarece trăim în era informațiilor, majoritatea populației nu reușește să distingă care sunt informațiile cu adevărat relevante din mediul online, workshopurile de nutriție fiind utile inclusiv  pentru combaterea unor mituri legate  de alimentație, tot mai des întâlnite.

În cazul workshop-urilor de nutriție, educația nutrițională reprezintă un pilon esențial în procesul de îmbunătățire a componentelor stilului de viață al pacienților și implicit în creșterea calității vieții acestora.

Pe lângă faptul că  persoanele reușesc să înțeleagă principiile unei alimentații sănătoase și echilibrate, informațiile primite la aceste activitități, reprezintă instrumente pentru a-și atinge obiectivele de sănătate pe termen lung. Participanții pot dobândi abilități practice legate de menținerea unei greutăți optime, aceștia pot învăța cum să facă alegeri alimentare sănătoase, noțiuni despre planificarea meselor într-un mod eficient și sănătos și cum să evite pe cât posibil consumul alimentelor bogate în zahăr, grăsimi și aditivi alimentari.

Pe lângă aspectele care țin strict de știința nutriției, în cadrul atelierelor de nutriție, vor fi abordate noțiuni din domeniul psihologiei, precum stadiile schimbării, etapele implementării unor obiceiuri alimentare pentru a îmbunătății comportamentul alimentar, mâncatul emoțional, mâncatul conștient și alte aspecte care țin de partea emoțională și care influențează comportamentul alimentar.

Workshopurile de nutriție au un rol fundamental în creșterea nivelului de conștientizare a persoanelor în ceea ce privește alimentația sănătoasă și echilibrată.

De asemenea, prin intermediul workshopurilor de nutriție, se dorește creșterea gradului de conștientizare al faptului că fiecare dintre noi suntem responsabili de comportamentele noastre, de efortul pe care dorim să îl depunem și de aspectele pe care dorim să le modificăm.

Nu există un tipar în care toată lumea poate fi încadrată, schimbările se pot realiza în funcție de obiectivele fiecăruia, iar  o echipă specializată în domeniile nutriției și psihologiei pot contribui la atingerea obiectivelor.