Educația nutrițională
decembrie 28, 2020 2023-07-20 15:46Educația nutrițională
Educația nutrițională
Educația nutrițională poate juca un rol important în creșterea nivelului de conștientizare al elevilor cu privire la importanța unui stil de viață sănătos încă de la o vârstă fragedă, contribuind la îmbunătățirea calității vieții.
Printre activitățile desfășurate de nutriționist și psiholog împreună cu elevii s-au numărat crearea farfuriei sănătoase și exerciții de mindful eating pentru a evidenția faptul că nu doar CE mâncăm, ci și CUM mâncăm influențează starea noastră de bine.
După discuțiile și activitățile desfășurate în cadrul orelor de Educație Nutrițională în diferite contexte, atât cu copii, cât și cu adulți, feedback-ul primit a fost unul pozitiv, ceea ce demonstrează din nou, că generațiile viitoare sunt receptive, curioase, dornice de implicare în activități care vizează îmbunătățirea stării de sănătate.
În ceea ce privește responsabilitatea adulților, aceștia au rolul de a de a le stârni curiozitatea copiilor și de a încerca să implementeze obiceiuri sănătoase în cadrul familiei, oferindu-le un model în acest sens. Este important să îi implicăm pe copii în procesul de luare a deciziilor legate de alimentație și să îi încurajăm să facă alegeri conștiente și sănătoase.
O educație nutrițională adecvată poate avea un impact pe termen lung asupra sănătății copiilor, contribuind la prevenirea problemelor de sănătate legate de alimentație și la formarea unor obiceiuri sănătoase durabile. De asemenea, aceasta poate ajuta la dezvoltarea unei relații pozitive cu alimentele și la cultivarea unei stime de sine sănătoase.
Pe lângă aspectele legate de alimentație, educația nutrițională poate include și abordarea aspectelor legate de activitatea fizică, importanța hidratării corecte și identificarea surselor de informații veridice despre nutriție.
Astfel, putem contribui împreună la formarea unei generații mai informate, responsabile și conștiente de importanța alegerilor alimentare sănătoase. Aceasta poate avea un impact semnificativ în reducerea prevalenței bolilor asociate alimentației nesănătoase și în promovarea bunăstării generale.
Articole recente